Edzés a szobában

2021-04-07 00:00
2021-04-07 20:19
FittSport
Edzés a szobában

Igaz, hogy rossz idő esetén is érdemes, a megfelelő előkészületek után, megfelelően felöltözve a szabadban is sportolni, vagy legalább időnként kimozdulni, de sokaknak ez nem megy rendszeresen. A hideg, a szürkeség sokak számára elriasztó.

De van megoldás, még csak a fittnesztermekbe sem kell elgyalogolni (vírus idején pedig amúgy sem él ez az opció...), elkocsikázni, mert számtalan otthoni gép szerezhető be, ráadásul a fittsport.com webáruház kínálatában hatalmas akciókat, ingyenes kiszállítást és különböző ajándékokat is le lehet „vadászni”.

A futógépek, a szobakerékpárok, az elliptikus trénerek és az evezőgépek használata nagyon egyszerű és kiváló megoldás. Az otthoni gépek összecsukható kivitelben készülnek, de alapvetően sem foglalnak túl nagy helyet, kompaktak.

A legismertebb gyártók a Tunturi, Robust és a NordicTrack. Ezek a gyártó cégek már a kezdet kezdete óta a piacon vannak, folyamatos innovációikkal az élvonalat képviselik. A kínálatukban az egyszerűbb gépektől egészen a professzionális használatra szánt eszközökig minden megtalálható, otthoni és edzőtermi gépeket is gyártanak és forgalmaznak.

Nincs olyan mozgási és edzési igény, melyre ma már nem létezne több alternatíva gépek és eszközök terén. Még a megjelenésben is hatalmas a választék: akinek nem tetszik a fémes szín, választhat feketét, fehéret, de sokszor akár egészen színes darabokat is.

A mai technikai követelmények már alapvetővé tették a különböző alapból beépített és internetről letölthető edzésprogramokat, melyekkel a gépek a dőlésszöget, sebességet, terhelést automatikusan beállítják. Akár kardio, akár erősítő edzésekre is alkalmasak ezek az eszközök, már az olcsó fajtájuk is.

Az otthoni edzésekhez a haspadok, a csigás állványok, a taposógépek, súlyzókészletek, fekvenyomó padok és egyéb kisebb kiegészítők is alkalmasak. A pilates karika, a BOSU párna a pilates és ahhoz hasonló edzések fontos része, melyek szintén alkalmasak kardio edzésekre, erősítő gyakorlatokra és a mélyhátizmok edzésére. Szintén használható otthon, a kellemes melegben és biztonságban.

Fontos, hogy a vírus vagy a bezártság miatt se mondjunk le a testmozgásról, hiszen a korábban leadott kilók, formázott izmok a néhány hónap alatt túlsúllyá változhatnak vissza és újra az elejéről kezdhető az egész procedúra. Az edzéseket elhanyagolni időpocsékolás, nehezebb újra formába hozni magunkat, ráadásul a bezártságban hajlamosak vagyunk több édességet, szénhidrátot fogyasztani, ezért könnyű felszedni néhány kilót.

Az otthoni fitneszgépek nagy segítséget jelentnek, de nem csupán újonnan lehet beszerezni őket, használtan és olcsón is hozzá lehet jutni egy-egy jó darabhoz, azonban oda kell figyelni, mert a használt edzőgépeknek rejtett hibáik lehetnek. A fittsport.com kínálatban sokszor hatalmas akciókkal kaphatók a gépek, például a mostani újdonságok között akár 90.000 forintos kedvezmény is található.

 

Borítókép: Alexandra Tran // Unsplash

A legjobb ajánlataink

i