A Proform futópad előnyei

A Proform futópadok számos előnnyel rendelkeznek az átlag no name futópadokkal szemben, de még a márkásabb eszközöket is legyőzi néhány fronton.

Miért előnyös a Proform futópad bevonása a futóedzésekbe?

Vegyük alapul az egyik legújabb típust, a ProForm Performance 650 futópadot. Az eszköz egy nagyon erős motorral van ellátva, mely biztosítja a folyamatos egyenletes működést és hosszú élettartamot, mivel sokkal jobban terhelhető, mint gyengébb társai.

Mindemellett használat közben is csöndes, nem hallat búgó zúgó hangot, pedig beépített hűtőberendezése is van. A futópad motorja nem kisebb, mint 2,25 lóerőt bír hozni, a motor 18 km/h csúcssebességre képes és a futófelület dőlésszöge 10%-osra is állítható.

Nagy előnye, hogy a felfüggesztései és a rezgéscsillapító rendszere, a Pro Response rendszer, a láb izületeit nagymértékben kímélik, így sokkal egészségesebb a használata, mint a szabadban való futás, bár az utóbbinak is sok előnye van és a hátránya csupán az izületi bántalmak lehetnek.

A ProForm futópad ezen fajtája (ahogy még egynéhány) 16 különböző edzésprogrammal rendelkezik. Ezek négy különböző edzéstípusra oszlanak. Négy kalóriaégető, négy időalapú, négy távolságra alapozó és négy teljesítmény alapú program közül lehet választani.

Ezen edzésprogramok lehetővé teszik az összetett használatot, hiszen kalóriaégetésre, azaz kardiozásra is alkalmas a ProForm futópad, valamint a teljesítmény növelésére is. Emellett a futógép az állóképesség javítására is használható, erre az idő vagy távolság alapú programok a legalkalmasabbak. Egyaránt tökéletes választás tehát azoknak, akik a súlyuk csökkentésének céljából edzenek és azoknak is, akik erőnlétüket, állóképességüket kívánják javítani az edzéseik során.

A ProForm futópad összetett előnyeihez hozzátartozik az is, hogy kijelzőjén  nyomon követhető a sebesség, a távolság, a pad dőlésszöge, az edzés alatt eltelt idő, a pulzusszám (a markolati pulzusvédő segítségével mérve), és az ezekre alapozható elégetett kalóriamennyiség. Ezen információk birtokában az edzés tökéletesen kontrollálható és hatékony. Az futógép másik nagy előnye, hogy könnyű mozgatni.

Használat után egyszerűen összecsukható és a beépített kerekeknek köszönhetően nem kell cipelni vagy a talajon húzni, hogy a helyére kerüljön, mert beépített kerekekkel rendelkezik, amik a cipekedést sokkal könnyebbé teszik.

A ProForm futógép abban is az élen jár, hogy a legdrágább sporteszközök előnyeit a megfizethetőséggel kombinálja, így ezek a profi és hatékony eszközök azok számára is elérhetők, akik a luxusgépeket nem engedhetik meg maguknak.

i